Ons programma aanbod

Wij bieden diverse programma’s aan. Deze worden op korte termijn met meer informatie op deze site gepubliceerd, maar neem alvast kennis van ons programma ‘Innovatiekracht”! 

Innovatiekracht – voor mensen die beweging willen creëren


“In andere werelden op zoek gaan naar dat wat je nodig hebt om je op je eigen plek goed te kunnen ontwikkelen.” 

Doel van dit programma

Iedereen heeft sterke eigenschappen, maar benut je die ten volle? Tijdens ons programma Innovatiekracht stap je uit de waan van alledag en ga je samen met andere deelnemers in andere werelden op zoek naar hoe het ook kan, of anders kan. In deze zoektocht staan marketing, kunst, helden, muziek, schrijven, emotie, chaos, sport & spel, innovatie onder andere centraal. Je leert van jezelf, je mededeelnemers en de buitenwereld die bezocht moet worden. Hoe makkelijk is het om de taal en de gewoonten van je omgeving te incorporeren en hoe moeilijk is het om weer kritisch te worden op diezelfde omgeving en je eigen stem en taal te hervinden? Waarom doen we de dingen die we doen? Kan het ook anders? En wat vind ik er eigenlijk van en hoe kan ik die mening zo laten weerklinken in mijn organisatie, dat er ook iets mee gedaan wordt? Kom ik tot mijn recht in mijn huidige functie? Of kan ik meer, anders? Hoe kom ik daar dan? Zomaar vragen die in deze training aan de orde komen. 

Je leert je breder kijken, anders te doen en begrijpen wat je nodig hebt.

Onze werkwijze

We hanteren een mix van beproefde methoden, maar de belangrijkste methode die we hanteren is Action Learning. Action Learning is een proces van inzichtelijke vragen stellen en reflectief luisteren. Naar jezelf en naar anderen.

Programma inhoud 

We vragen veel van je. Je komt niet in een gespreid bedje terecht. Er zijn geen regels. Wij ontregelen. Je moet zelf op zoek naar jouw leervraag en je moet zelf op zoek naar wat ons programma jou brengt. Je wordt meegenomen in een zoektocht zowel in je werk als privé. Afhankelijk van de samenstelling van de groep mag je globaal het volgende verwachten: 

Dag 1 (dagdeel 1+2): Waar ben je goed in? 

Door middel van diverse spellen ga je (verder) in kaart brengen waar je goed in bent en waar je dat allemaal voor kan gebruiken. Je gaat jouw footprint maken. 

Dagdeel 3: Naar buiten

Neem een concreet vraagstuk/thema/onderzoek in gedachten, stap binnen bij een bedrijf en vraag hoe zij dit vraagstuk zouden oppakken. Aan het einde van dit dagdeel, worden de ervaringen gedeeld.

Dagdeel 4: Problemen oplossen in je werk

Los problemen op door slim samen te werken, door actief te gaan netwerken en allianties aan te gaan. We beginnen klein en stellen haalbare doelen (opdracht).

Dagdeel 5: Neem je eigen ruimte in

Wat wil je nu eigenlijk? En wat heb je daarvoor te doen? Handreikingen om bij jezelf stil te staan.

Dagdeel 6: Ode

Je eigen talenten kennen is ook je tekortkomingen erkennen. Door een ode te schrijven leer je kijken naar talenten van anderen en complimenten te geven, maar ook ontvangen, want er worden ook odes aan jou geschreven. Weet je wat je kan ‘halen’ uit je omgeving, dan hoef je niet meer alles alleen te doen.

Dagdeel 7: Opbrengsten delen

Tijdens dit laatste dagdeel maak je zichtbaar met welke (onderzoeks)vraag je bezig bent geweest en welke ontdekkingen je (over jezelf) hebt gedaan en wat het je heeft opgeleverd. 

De programma begeleiders

Ons programma wordt begeleid door Els van Noorduijn en Chantal Jansen.

Els komt uit de sportwereld, heeft aan atletiek gedaan op topsportniveau. Ze was deelneemster aan de Olympische Spelen. Het programma kent mede daarom vele elementen vanuit de (top)sportwereld. 

Chantal heeft een stevige achtergrond in HR en werkt nu veelal als procesbegeleider in teamontwikkeling, al dan niet mede in de functie van interim teammanager.

Opzet, duur en kosten

Tijdsinvestering: 7 dagdelen (1 dag van 9.00u tot 16.30u en 5 dagdelen van 9.00u tot 13.00u  (studiebelasting 16 uur + ca. 8 uur zelfstudie)

Duur traject: ca. 6 maanden, 1 bijeenkomst per 4 weken

Groepsgrootte: maximaal 15 deelnemers

Kosten: € 3.500,- per deelnemer, exclusief BTW  en reiskosten. Locaties worden door de deelnemers zelf geregeld. 

“Dit is één van de weinige trainingen die 1 jaar na afloop nog steeds effect op je heeft”

Scroll naar boven