Uitgelicht

Waar komt bepaald gedrag vandaan? Dat ben ik steeds interessanter gaan vinden.

– Jörgen Raymann

Veelbegaafd

Els van Noorduijn
Peter van den Heuvel
Jeroen Hollestelle
Levi Willemstein

– Team Veelbegaafd

In gesprek met Els over talent

Innovatie

Alles in huis om tegengestelde belangen te verenigen
met Roland van der Vorst

In de podcast serie ‘Alles in Huis’ praat Janine Vos (CHRO Rabobank) met Rabobank collega’s over wat zij in huis hebben om succesvol af te wijken van de norm. Deze podcast is hier met haar toestemming op veelbegaafd.nl geplaatst. Zij is in gesprek met Roland van der Vorst, Head of Innovation Wholesale & Rural en CEO van Rabo Carbon Bank, en naast zijn werk bij Rabobank is hij ook professor, wetenschapper, columnist en auteur. In deze aflevering heeft Janine een gesprek met Roland over innovatie en hoe belangrijk het daarbij is om actief te luisteren naar de dingen die je niet wilt horen. Verder gaat het gesprek over het verenigen van het belang van ‘de kleine boer’ met die van ‘the big tech’. Ook vertelt Roland over vrijheid, het onderzoeken van zijn geest en waarom hij zich graag voor Rabobank inzet. Hij sluit af met: ‘laten we spelen, laten we ruimte creëren waarin het niet zo zwaar is, de wereld is al zwaar genoeg’.


Durf jezelf laten te laten zien met Els van Noorduijn

Annemarie van den Thillart praat met Els over talentontwikkeling, niet in het systeem vallen, en hoe ze in Oost Duitsland begeleiding kreeg waar ze haar veelzijdigheid en potentieel wel zagen en begrepen. Hoe belangrijk je directe omgeving is, je basis. Durf jezelf laten te laten zien. Dan kan de ander je pas helpen.

Els combineert haar sportachtergrond met autisme, bore-out en hoogbegaafdheid en legt uit hoe je echt moet kijken naar wat er wel is. Zoals haar ouders vroeger als zeiden over haar meervoudig gehandicapte zus: ‘ze kan veel, maar niet alles!’.

Ook een podcast opnemen?

Heb je een vraag of onderwerp om voor te leggen?
Podcasten is een mooie manier om te onderzoeken, om ideeën vast te leggen en door te sturen, en gericht gesprek te voeren.

Met onze partner Pod Past Future onderzoeken we thema’s, praktische vraagstukken en oplossingen op allerlei vlakken, zoals human capital, bedrijfsmatige en maatschappelijke vraagstukken, en persoonlijke talentontwikkeling.

Vraag naar de mogelijkheden, investering en toepassingen.

    Scroll naar boven