Els deed het altijd anders

Aankondiging Event Veelbegaafd

Het was ergens in de jaren 60 dat Els van Noorduijn tegen grenzen aanliep. Zij wilde harder, hoger en verder, maar bij haar coach en de rest van de atletiekwereld in Nederland ving ze bot. Het Nederlandse kogelstoten was in een impasse.

Maar Els liet het balletje er niet bij neervallen. Ze wist dat atletiek in de DDR op een hoger niveau was. Dus waarom niet naar Oost-Duitsland gaan?

Ze schreef een brief en kreeg er een terug. Ze mocht komen.

En zo begon het onwaarschijnlijke verhaal van een Nederlandse sportvrouw in een land van doping zonder dopingschandalen, van onzichtbare Stasi-agenten die haar overal volgden en een rigoreuze training bij coach (NAAM?).

Met succes. Els kwam terug naar Nederland en hoorde bij de top van de wereld met sportsuccessen die ons land internationaal op de kaart zetten. Eerst als deelnemer en later als bondscoach.

Els ontdekte in alles wat zij deed dat een balletje opgooien zoveel meer is dan kogelstoten. Niet alleen is sport een spel. Ook de weg naar de top is een spel. Zolang het spontaan blijft en altijd en overal nieuwe mogelijkheden ziet en zoekt.

Els deed het anders dan de anderen. En dat leverde resultaat op voor haarzelf en voor de status van de topsport in haar land. Dingen anders doen was niet zomaar een teken van eigenwijsheid. Het leidde telkens tot het veroveren van onontgonnen terrein.

Tegenwoordig past Els wat zijzelf als multigetalenteerde sporter ontdekte, toe in het bedrijfsleven. Met haar organisatie Veelbegaafd helpt ze multigetalenteerde mensen én de organisaties waar ze welkom zijn.

Multigetalenteerde mensen komen vaak niet verder in organisaties. Blijkbaar beseft niemand dat juist bij deze veelbegaafden de oplossing kan liggen voor de uitdagingen waar een bedrijf mee te maken heeft.

Op 10 april vindt voor de derde keer het Veelbegaafd Event plaats in de Grote Kerk in Wageningen. Deelnemers gaan die dag met elkaar aan de slag om te ontdekken wat de kracht van spel is.

De uitdagingen waar bedrijven vandaag voor staan vragen om meer dan een aanpak binnen de gebaande wegen. Het vraagt om nieuwe wegen. Wegen die we alleen spelenderwijs ontdekken. Wegen die veelbegaafden weten te vinden en te bewandelen.

Els deed het altijd anders. Doe jij mee?

Scroll naar boven